Algemene informatie en onderhoudsadvies:

Het algemeen onderhoudsadvies is voor iedere gebruiker van belang om eventuele klachten door verkeerd gebruik en/of onderhoud te voorkomen en om de levensduur van de meubelstukken te verlengen, waardoor er langer genoten kan worden van de door u aangeschafte artikelen.

Gestoffeerde meubelen

Onze meubelen worden met de hand gemaakt. Voor de fabricage van onze rompen gebruiken we massief beuken hout of metalen frames. Wij gebruiken verschillende soorten schuim, stof of leder. Voor het kleuren van de poten gebruiken we transparante lak of dekkende verf. Ongeacht het gekozen materiaal of afwerking kan er schade ontstaan aan het meubel als men hier onvoorzichtig mee omgaat of het meubel gebruikt voor iets waarvoor het niet bedoelt is. Schud en draai regelmatig losse kussens voor een gelijkmatige slijtage en een langere levensduur. Bescherm uw meubel tegen direct en fel zonlicht om verkleuring te voorkomen. Strak gestoffeerde onderdelen passen zich aan in het gebruik en de bekleding rekt mee. Hierdoor kunnen plooien ontstaan. De plooien zijn normaal en verhogen optisch het comfort aanzicht. De plooien kunnen gladgestreken worden.

Door vuil en stof slijt de bekleding sneller. Stofzuig uw meubel regelmatig met het speciale meubelopzetstuk. Verwijder vlekken alleen met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor de stof of het leder. Gebruik middelen met bleek of alcohol. Test eerst het effect van het middel uit op een onzichtbare plaats. Gebruik altijd een schone, droge, witte doek. Niet wrijven. Gebruik rugleuningen en armleuningen niet als opstapje. Een zitplaats is niet gemaakt om op te staan.

Leder

Leder is een natuurlijk materiaal, alhoewel voor meubelleer de mooiste huiden worden uitgezocht, is het mogelijk dat je littekens van insectenbeten, doornschrammen, hoornstoten, nekrimpels, brandmerken en grove poriën- of nerfstructuur in het leder terugziet. Dit is de natuurlijke charme van het leder en het maakt dat uw bekleding uniek is en een geheel eigen karakter heeft. Zoals een huid rekbaar is, heeft leder uiteraard ook deze eigenschap. Zo zal het leder door het gebruik uitrekken, vooral grote vlakken in de zitting en de rug zijn daar gevoelig voor. Zoals hierboven al vermeld kan leder ook plooien, dit is een kenmerk die het leder zijn geheel eigen karakter geeft. Plaats lederen meubelen niet in direct zonlicht en niet te dicht bij de verwarming, Zo voorkom je aantasting van de kleur en uitdroging van het materiaal. Iedere ledersoort vraagt zijn eigen onderhoudsmiddelen en onderhoud, informeer hiernaar bij je verkoper.

Textiel

Textielbekleding is makkelijk te kleuren en te bedrukken. Er worden zeer sterke textielsoorten gemaakt maar de meeste stoffen zijn toch kwetsbaar. Textielbekleding verkleurt door zonlicht. Scherpe voorwerpen kunnen scheuren veroorzaken. Denk daarbij ook aan de nagels van je huisdieren. Spijkerstof van jeans kan afgeven en is harder dan de meeste stoffen. Er zitten sierspijkers op welke slijtage aan het oppervlak kunnen versnellen.

Hoe zorgvuldig wij ook produceren er kan in de weefsels altijd een draad los komen te zitten. Naai loshangende draden met een kromme naald terug of knip losse draadjes netjes af. Stofzuig of borstel nooit tegen de richting van het weefsel in, maar borstel met de vleug mee, voordat u aan het zuigen begint. Vlekken in poolweefsels, waarbij de draadjes omhoog staan, mogen nooit worden uitgekrabd, omdat u daarmee de draden uit het weefsel trekt. Ook het zogenaamde pilling-effect heeft invloed op het uiterlijk. Hierbij gaan losse vezeltjes door draaiende bewegingen op de stof vervilten of klitten. Dit verschijnsel verdwijnt op den duur. Met een pluizenkam of een textiel tondeuse kun je het verhelpen. Uitsluitend de overbodige, uitstekende vezeltjes pillen.

Katoen

Katoen is van de natuurlijke bekledingsstoffen waarschijnlijk de sterkste. Het is een plantaardig materiaal, gemaakt van zaadpluizen. Als katoen bedrukt of geverfd is, is de kans op verkleuren door zonlicht, wrijving, lichaamszuren en lichaamszouten aanwezig.

Geoliede tafels

Een geoliede tafel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan.

Noten tafels

Voor noten tafels geldt hetzelfde onderhoudsadvies als voor geoliede tafels.

Gelakte meubels

Een gelakt meubel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Voor hardnekkige vervuiling kunt u een reiniger gebruiken. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan.

Zorg dat u uw houdt aan het algemeen onderhoudsadvies om optimaal te kunnen genieten van uw meubelstuk. Mocht u nog vragen hebben over hoe u meubel onderhouden moet worden neem dan contact met ons op.