Algemene informatie en onderhoudsadvies:

Deze informatie is voor iedere gebruiker van belang om eventuele klachten door verkeerd gebruik en/of onderhoud te voorkomen en om de levensduur van de meubelstukken te verlengen, waardoor er langer genoten kan worden van de aangeschafte artikelen

Gestoffeerde meubelen

Alle onze meubelen worden met de hand gemaakt. Voor de fabricage van onze rompen gebruiken we massief beuken hout of metalen frames. Voor het maken van het meubel maken wij gebruik van verschillende soorten schuim, stof of leder. Voor het kleuren van de poten maken we gebruik van transparante lak of dekkende verf. Ongeacht het gekozen materiaal of afwerking kan er schade ontstaan aan het meubel op het moment dat men hier onvoorzichtig mee omgaat of het artikel gebruikt voor iets waarvoor het niet bedoelt is. Schud en draai regelmatig losse kussens voor een gelijkmatiger slijtage en een langere levensduur. Bescherm uw meubel tegen direct en fel zonlicht om verkleuring te voorkomen. Strak gestoffeerde onderdelen passen zich aan in het gebruik en de bekleding rekt mee. Hierdoor kunnen plooien ontstaan. De plooien zijn normaal en verhogen optisch het comfort aanzicht. De plooien kunnen gladgestreken worden. Door vuil en stof slijt je bekleding sneller. Stofzuig je meubel regelmatig met behulp van het speciale meubelopzetstuk. Verwijder vlekken alleen met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor de gebruikte stof of het gebruikte leder. Gebruik nog middelen met bleek of alcohol. Test eerst het effect van het middel uit op een onzichtbare plaats. Gebruik altijd en schone droge witte doek. Niet wrijven. Gebruik de rugleuningen en armleuningen niet als een opstapje. Een zitplaats is niet gemaakt om op te staan.

Leder

Leder is een natuurlijk materiaal, alhoewel voor meubelleer de mooiste huiden worden uitgezocht, is het mogelijk dat je littekens van insectenbeten, doornschrammen, hoornstoten, nekrimpels, brandmerken en grove poriën- of nerfstructuur in het leder terugvindt. Dit is de natuurlijke charme van het leder en het maakt dat uw bekleding uniek is en geheel een eigen karakter heeft. Zoals een huid rekbaar is, heeft leder uiteraard ook deze eigenschap. Zo zal het leder door het gebruik uitrekken, vooral grote vlakken in de zitting en de rug zijn daar gevoelig voor. Zoals hierboven al vermeld kan leder ook plooien, dit is een kenmerk die het leder zijn geheel eigen karakter geeft. Plaats lederen meubelen niet in direct zonlicht en niet te dicht bij de verwarming, Zo voorkom je aantasting van de kleur en uitdroging van het materiaal. Iedere ledersoort vraagt zijn eigen onderhoudsmiddelen en onderhoud, informeer hiernaar bij je verkoper.

Textiel

Textielbekleding is makkelijk te kleuren en te bedrukken. Er worden zeer sterke textielsoorten gemaakt maar de meeste stoffen zijn toch kwetsbaar. Textielbekleding verkleurt door zonlicht. Scherpe voorwerpen kunnen eenvoudig scheuren veroorzaken. Denk daarbij ook aan de nagels van je huisdieren die de bekleding onherstelbaar kunnen beschadigen. Spijkerstof van jeans kan afgeven en is bovendien harder dan de meeste stoffen en er zitten sierspijkers op welke slijtage aan het oppervlak kunnen versnellen. Hoe zorgvuldig wij ook produceren er kan in de weefsels altijd en draad los komen te zitten. Naai loshangende draden en rafels met een kromme naald terug of knip de losse draadjes netjes af. Stofzuig of borstel nooit tegen de richting van het weefsel in, maar borstel eerst met de vleug mee, voordat u aan het eigenlijke zuigen begint. Vlekken in poolweefsels, waarbij de draadjes omhoog staan, mogen nooit worden uitgekrabd, omdat u daar mee de draden uit het weefsel trekt. Een ander effect dat van invloed is op het uiterlijk van meubelstoffen is het zogenaamde pilling-effect. Hierbij gaan losse vezeltjes door draaiende bewegingen op de stof vervilten of klitten. Dit verschijnsel verdwijnt op den duur. Met een pluizenkam of een textiel tondeuse die bij de drogist verkrijgbaar zijn kun je het verhelpen. Uitsluitend de overbodige, uitstekende vezeltjes pillen.

Katoen

Katoen is van de natuurlijke bekledingsstoffen waarschijnlijk de sterkste. Katoen is een plantaardig materiaal, gemaakt van zaadpluizen. Als Katoen bedrukt of geverfd is dan is de kans op verkleuren door zonlicht, wrijving, lichaamszuren en lichaamszouten aanwezig.