Kleur is één van de grootste sfeermakers in jouw interieur. Warme kleuren zorgen voor een intiem gevoel terwijl koude kleuren een strakke, moderne indruk kunnen creëren. Als je een kleur voor jouw interieur wil gaan uitkiezen moet je eerst bedenken wat voor sfeer je met de ruimte wilt creëren. Pas daarna kun je gaan kijken welke kleur daaraan bijdraagt.

Accentkleur kiezen

Als je weet wat voor tinten je in jouw huis wilt gebruiken is het tijd om na te denken over welke accentkleur je wilt gebruiken. De accentkleur laat je in de verschillende ruimtes op verschillende manieren naar voren komen. Als je voor bijvoorbeeld rood hebt gekozen als accentkleur kun je dat terug laten komen als hieronder op de foto.

 

Op de foto: roomdivider Burano & bergkast Burano

Andere kleuren toevoegen

Nu heb je de accentkleur bepaald en kun je andere kleuren gaan toevoegen die ervoor zorgen dat de accentkleur nog beter naar voren komt of kies kleuren die bij de accentkleur passen en ervoor zorgen dat je interieur perfect in balans is.

Op de foto: roomdivder Index & bureau Index

Let goed op met het uitkiezen van kleuren voor jouw interieur, kleuren kunnen namelijk jouw gevoelens en gedrag beïnvloeden. Kies daarom voor positieve kleuren of kleuren waar jij heel rustig van wordt. Warme, positieve kleuren zijn onder andere bruin, geel, rood en oranje. Deze kleuren zetten je in beweging en maken je extraverter. Koude kleuren die je tot rust brengen zijn onder andere blauw, groen en grijs. Deze kleuren werken dus kalmerend en zorgen voor een balans.

Op de foto: Eetkamertafel Taille &  Taille Shell Armchair

Dit zal sluiten in 0 seconden